Saturday, January 16, 2016

Cuti semester!

Assalamualaikum,

Rasa gembira dan bahagia jaa lepas habis exam ni. Sebelum ni asyik dak cukup tidur jaa. Dalam seminggu ada laa 3 atau 4 hari stay up belajar sampai pagi lepas tu time dak daa exam pun stay up juga buat drama marathon laa movie marathon laa ramai ramai pula tu dengan roomates kalau endak pun buka you tube menyanyi sampai penat. Hahahaha. 

Bila daa habis habis exam ni makin banyak laa member pulang kampung. Bila nampak kawan pulang kampung rasa sedih juga laa. Satu satu kawan aku balek kampung eeee macam sedih bha. Yaa laa hari hari jumpa lepas tu tiba tiba masa berpisah sedih laa juga rasanyaa. Hari tu aku sendiri jaa stay di bilik. Sunyinyaa aku rasa macam mau nangis pun ada sebab selama ni bilik kami bising jaa dan meriah.  Hahahahaha. Over laa. 


Ini laa roomate aku. Sebenarnya bilik aku 4 orang tapi yang satu orang tu susah betul mau diajak begambar. Hahaha. Yes, I know kami semua memang lawaaa. Hahahahahahahahaha.


Ini lampu di bilik aku. Lawaa kan. Romantik gilaa bilik kami. Kahakahkahakahakah. Gambar ni aku bagi kredit dengan roomate aku, dia yang snap. Lawa kan. Sorry Freyaa curi gambar ni di Twitter kau.

Oleh kerana sekarang cuti bole laa makan dengan teratur, tidur dengan lena dan rehat sepuasnyaa. Konon laa kan expectation melebihi realiti sungguh, aku ni kalau balek rumah mana daa bersenang lenang. Automatik laa kalau sampai rumah terus ambil tugas jadi orang gaji. Yaa laa, aku anak pertama. Memang takdirku sebagai anak pertama begini. Aku jugaa laa yang beli ikan, beli sayur, masak, cuci kain, kemas rumah. Bertuahnyaa Umi ku dapat anak rajin macam aku ni. Hahahahahahahahahaha. 

Cuti ni aktiviti aku mau ambek feel jadi Master Chef. Hahaha. Sebelum ni kan aku ambil Kokurikulum Projek Sains Makanan, dalam kelas tu ada belajar buat roti, pizza, apple pie. Boleh laa aku mengaplikasi apa yang aku belajar di rumah kan. Expert tu endak laa tapi kalau aku buat roti mesti sedap. Hahahahahahahahhaa. Aku cadangkan budak UMS yang belum ambil kokum ambil laa kokum Projek Sains Makanan. Lecture pun okay, aku ambil syeksen 2 sebab kelas start jam 11.30 am sampai 2.30 pm tapi selalu kami pulang awal. Kalau ambil seksyen 1 kelas pagi jam 8 am - 11 am tepaksa bangun awal. Aku dak sanggup untuk bangun awal pada hari Sabtu. Penderaan mental bagi ku. Sebab masa sem 3 kelas ku banyak kelas pagi. Tapi kelas jam 11 pun aku selalu juga datang lambat. Hahahahahahaha. Lepas tu dalam kelas every week kami belajar resepi baru tapi mostly buat roti laa, aku pun kadang kadang muak sebab setiap minggu buat roti dan setiap minggu juga laa makan roti.

Ada juga beberapa kali aku bagi kawan kawan aku roti, pizza, apple pie, marble kek yang aku buat tu, banyak laa komen dorang dak sedap laa keras laa apa laa. Eeeee besyukur laa kamu aku bagi. Rezeki tu. Kalau dak sedap tu maknanyaa bukan aku yang buat. Hahahahahahahahahaha. Maksudnya time tu aku tukang kemas barang jaa atau cuci piring sebab kami kan satu kumpulan ada 4 orang jadi kadang kadang aku malas mau buat roti jadi aku tengok jaa laa group member aku buat. Aku ni masak dak perna dak sedap. Kahkahkahkahkahkahkah. Best bha ambil kokum Projek Sains Makanan dak daa penat betul, dak stress jugaa sebab suasana enjoy, buat roti pun dalam kitchen ada air cond walaupun setiap minggu tepaksa keluar duit untuk beli bahan bahan. Part tu laa aku paling dak suka, stress aku. Hahahahaha. Tapi jangan risau laa nanti duit yang kita pakai untuk beli bahan tu akan di claim juga. Jadi aku recommend kokum ni. Hihi









Ini half of picture yang aku ada. Gambar gambar ni aku ambil masa kami ada program hari tu sebab tu laa ramai orang di kitchen padahal kelas kami ada 30 orang jaa pun yang ramai ramai tu peserta program. 

Aku gembira aku ambil kokum ni sebab aku dak paya bepanas atau masuk kelas dengar lecture becakap. Hahahahahaa. Kokum kami ni santai jaa. Kawan aku banyak jealous sebab setiap Sabtu aku happy jaa turun kokum yang dorang tepaksa attend lecture yang pada pendapat aku sangat boringg. Hahahahahaha.

Ehh aku sebenarnya mau cakap pasal cuti tapi kenapa cakap pasal kokum pula. Nevermind, its something good to share jugaa bha kan. Hihi.

Cuti semester ni pun bukan lama juga. Tanggal 22hb Febuari start suda kuliah first week tapi aku cuba laa isi cuti dengan benda bermanfaat. Nanti aku share lagi. Okay sampai sini jaa.

Thanks for reading!

No comments:

Post a Comment