Sunday, May 28, 2017

Its 2017!

Assalamualaikum dan Hello!

Hai! Thanks for reading my blog yg julung-julung kali kena update ni. Aku rasa macam setiap hujung sem baru la aku ingat yg aku ni ada blog. Hahahahahaha. Sumpah la aku lupa yg blog ni wujud sebenarnya. Sekarang aku final year suda. Cepatnya masa berlalu. Macam baru ja kemarin-kemarin aku isi UPU tapi memang la betul masa sering mengejar kita. Aku pun semakin tua. Tida apa ba yg penting jiwa muda. Haha. Apa pun Salam Ramadhan :)

Tujuan aku tulis blog ini cuma mau tulis moment-moment penting supaya nanti bila aku baca balik I had a few things to thankful. Walaupun aku update blog setahun sekali dua kali ja. Hahaha. Banyak juga entry aku tulis sebelum ni bring my old memories tapi aku private kan sebab there are few picture haram untuk dikongsi. Hahahahahaha. I mean dalam gambar tu kawan-kawan aku masih belum berhijab nanti aku yg tanggung dosa dorang pula. 

Sepanjang 3 tahun aku dekat UMS ni mesti la banyak benda berubah. I lose some and I gain some. I've changed! I'm proudly says that I become better person. Macam puji diri sendiri ja ni. Haha. Ada la benda yg berubah yg aku dak mau share sini. Dulu aku suka la becerita macam-macam, aku suka la juga share benda merepek dekat FB, Instagram, Twitter aku suka la cakap macam-macam meroyan sendiri tapi semakin aku meningkat usia, tulis caption gambar dekat IG pun aku malas. Kadang-kadang letak emoticon ja. FB aku lagi la, kalau share video, gambar atau news tu biasa la tapi untuk aku update status itu suatu luar biasa. Hahahaha. Gambar pun setakat gambar profil tu aku ada la juga dua tiga kali aku update. Kawan-kawan aku gigih ja update kehidupan dorang dekat FB, siap buat FB live lagi tapi aku tidak bole mennnn. Kau tau ka FB tu begitu public? Senang ja orang mau stalk jadi aku pun malas update FB, aku prefer Instagram, Twitter sebab followers aku sikit ja. Jadi aku ada privacy. Mungkin orang fikir entah siapa la mau stalk aku tapi aku rasa insecure, because I can't ignore the fact that people can always stalking me.  

Di UMS ni macam-macam jenis manusia aku jumpa. Lucky me, my friends semua baik-baik. Aku syukur dgn Allah selalu pertemukan aku dgn orang baik-baik. Dari roommate, coursmate, lecture semua baik-baik. Tapi memang ada la orang-orang yg aku tidak berkenan tapi jenis aku memang tidak akan bergaul dgn orang yg aku tidak suka. Bukan orang-orang tu jahat la cuma there are people not meant to be your friend :) 

To be in friendship is ain't easy. Mula-mula bekawan senang ja kan. Mungkin dia tu satu kelas terus jadi kawan. Mungkin dia dulu satu bilik terus bekawan rapat atau mungkin dia kawan punya kawan kita pun cakap dia kawan kita. Friendship jadi susah bila kita mula kenal siapa kawan kita tu, sikit-sikit perangai buruk dia kita nampak tapi itu dari kita la macam mana mau terima. Sebab pada awalnya kita ada good impression ja and we cannot tell who is the real friend. Aku selalu ada good impression tapi selalunya benda tu berubah tapi aku okay ja sebab aku pun banyak bad habit. Hahahahaha. Tidak kisah la kau macam mana, kau macam syaitan ka yg penting kau inda buat perangai syaitan dengan aku sudah la tapi aku tidak akan rapat dengan syaitan la. Bagi contoh ja.

Aku syukur dengan hidup yg aku ada sekarang. Walaupun tidak kaya macam Che Ta, atau cantik macam Che Ta juga (sebab Che Ta memang cantik ba) tapi aku syukur sebab masih hidup serta mempunyai keluarga dan kawan-kawan yang baik-baik. Aku syukur sangat sebab macam-macam rahmat Allah aku dapat dari kesihatan aku tiada penyakit, dari segi kewangan belum pernah lagi aku kebuluran ada juga la kadang-kadang tiada makanan tapi aku tetap syukur. Alhamdulillah for everything.

Aku rasa setakat ini ja la dulu. I'll update my blog in a few days. I hope so :D



I'm a big fan of Nobita :)




No comments:

Post a Comment